ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

 

 

Η Πελασγιώτιδα είναι από τις ιστορικότερες ομάδες της πόλης μας και εμφανίζεται τη δεκαετία του 1920. Κυριαρχεί μαζί με την ομάδα του ΟΕΛ (όμιλος εκδρομέων Λάρισας) αφού προηγουμένως αυτές οι δύο ομάδες είχανε απορροφήσει παίκτες από η Δάφνη την Άμιλλα, τον Εθνικό και τον Κεραυνό που είναι οι πρώτες ομάδες που καταγράφονται στον χώρο του Λαρισινού ποδοσφαίρου. Εκείνη την εποχή μάλιστα η Πελασγιώτιδα κατάφερε να βγάλει και ένα σπουδαίο τερματοφύλακα τον Ζαντιώτη ο οποίος μεταγράφηκε στον Εθνικό Πειραιά και κλήθηκε και στην εθνική Ελλάδος.


Το 1933 γίνεται η πρώτη συγχώνευση της Πελασγώτιδας με τον ΟΕΛ (όμιλος εκδρομέων Λάρισας) και δημιουργείται ο Πελασγικός Α.Ο. Το 1936 ο Πελασγικός μετονομάζεται σε ΓΣΛ, απομακρύνεται από το ποδόσφαιρο και κάνει στροφή προς τον στίβο. Αργότερα το ποδοσφαιρικό τμήμα του Πελασγικού θα αποσχιστεί από τον ΓΣΛ και θα συνεχίσει αυτόνομο. Την δεκαετία του 1950 λοιπόν εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο ο Πελασγικός αντιμετωπίζοντας της τότε ένδοξες ομάδες Ηρακλή, Λαρισαϊκό, Τοξότη, Απόλλων, Άρη.


Εκπρόσωποι του Πελασγικού συμμετέχουν στις 17 ΜαΪου 1964 στην πρώτη γενική συνέλευση που θα αφορά τη συγχώνευση και δημιουργία της μετέπειτα μεγάλης Α.Ε.Λ Μαζί τους είναι και εκπρόσωποι του Λαρισαϊκού, Ηρακλή, Άρη, Απόλλων, Αχιλλέα Φαρσάλων, Φαλανιακού και Πανθεσσαλικού. Στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης στις 22 ΜαΪου 1964 και τη συγχώνευση των οκτώ σε πέντε ομάδων, συμπεριλαμβάνεται και η συγχώνευση του Πελασγικού με τον Λαρισαϊκό και η δημιουργία της Πελασγιώτιδας. Από τότε συμμετέχει αδιάλλειπτα σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα. Το 2015 κάνει ένα παραπάνω βήμα δημιουργώντας τμήματα μπάσκετ και βόλευ.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…